De Olmenhorst Zelfpluk 2020

Trommel je vrienden op, trek je laarzen aan, neem een stevige tas mee en plukken maar!

De zelfpluk 2020

Wat is zelfpluk?

In het oogstseizoen stellen wij onze boomgaarden open voor het grote publiek. Iedereen is welkom om te komen plukken op onze plukdagen.

Wanneer kan je plukken

Eind juni stellen de de data officieel vast. maar we denken dat de Zelfpluk 2020 van 12 september t/m 25 oktober is.

Welke dagen kan je plukken?

  • woensdag van 13:00 – 17:00 uur
  • zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur

Hoe werkt het?

Vanaf de parkeerplaats zorgen wij voor bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. Volg aub de regels op. Het landgoed is particulier bezit en we kosten dit mooie stukje natuur.

In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig om toezicht te houden op het verloop van de Zelfpluk. Zij laten zien welke vruchten wel al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn. En hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom. Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.

Geplukte oogst moet worden afgerekend bij de kassa nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn. Er staan regelmatig rijen bij de kassa, maar schrik niet: het gaat vaak heel snel omdat er hele families gezamenlijk in de rij staan. Daardoor is het hier ook vaak heel gezellig!

plukhuisje

Wat kost het?

€ 2,25 per kilo zelf geplukte biologische appels en peren. Je kunt contant betalen, maar ook met PIN. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden. Geen zin om te plukken (kunnen we ons niet voorstellen…)? In de Fruitloods ligt natuurlijk ook verse oogst!

Parkeren

Vanwege de grote belangstelling voor onze Zelfpluk hebben wij op zaterdag en zondag een team van parkeerwachters om de stroom van auto’s in goede banen te leiden. Op die dagen geldt betaald parkeren,

€ 3,00 per auto.

Bij binnenkomst via de oprijlaan wordt u naar de beschikbare parkeerplaatsen geleid. een parkeerkaart is te koop bij alle horeca gelegenheden op het landgoed.

Plukregels

Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. Medewerkers van het landgoed leggen in de boomgaard uit hoe te plukken. Onze allerbelangrijkste regels zijn:

  1. ga netjes met mens en natuur om en
  2. wat wordt geplukt wordt ook afgerekend.

Let op onze medewerkers houden toezicht. We stellen ons landgoed open en vragen om een respectvolle omgang met onze boomgaarden.

Eten & drinken

Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te brengen naar het landgoed.

Op het landgoed is tijdens de pluk zowel de Fruitloods als de Tent geopend om iets te eten en te drinken te halen

Is er verder iets te doen tijdens de pluk?

een aantal activiteiten zijn er ieder plukweekend zoals hieronder. Voor de overige activiteiten bekijk onze agenda.

Pret met een shet

In de herfstvakantie is Susanne er weer elke dag met haar pony’s van 13:00 tot 17:00 uur. Alleen maandag is zij er vanwege het natte weer niet.

€ 2,- per rondje en 3 rondjes achter elkaar € 5,- Het gras is erg nat, dus lopen de pony’s  op het kleine parkeerterrein nabij de Fruitloods.

Zweven met Have Fun Events

Op woensdagmiddag, zaterdag en zondag van 12:00 – 16:00 uur kun je zweven in de zweefmolen. Bij slecht weer zijn ze er niet.

€ 2,- per persoon

Trekpaard Jos

Trekpaard Jos is er weer!

Iedere zaterdag en zondag van 12:00 – 16:00 uur. Bij heel slecht weer loopt ook Jos geen rondjes.

€ 2,50 per persoon

Boogschieten met Have Fun Events

Iedere zaterdag en zondag van 12:00 – 16:00 uur kun je boogschieten.

Bij slecht weer zijn ze er niet.
€ 2,- per persoon

Zweefmolen